Σελίδες

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Όχι στην μεταφορά του ΟΚΑΝΑ, Ναι στην ποιότητα ζωής


Με τα συνθήματα αυτά εκατοντάδες κάτοικοι του Χαιδαρίου, άνθρωποι κάθε ηλικίας, εκδήλωσαν την αντίθεση τους στην μεταφορά μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε χώρο του Αττικού νοσοκομείου.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 1ης Ιουνίου, στη συμβολή των οδών Φαβιέρου και Αγίας Τριάδος, οι πολίτες διέκοψαν την εργασία τους ή άφησαν τα σπίτια τους, οι μαθητές βγήκαν από τα σχολεία τους, οι ηλικιωμένοι ήρθαν από τα ΚΑΠΗ, οι επαγγελματίες έκλεισαν προσωρινά τις επιχειρήσεις τους.

Όλοι μαζί ένωσαν τη φωνή τους και έχοντας συμπαραστάτες τους κατοίκους του Περιστερίου, ζήτησαν οριστική και ξεκάθαρη λύση του θέματος, με μελέτη. προγραμματισμό και σωστή αντιμετώπιση των μονάδων υποστήριξης όσων έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Χαιδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους κάλεσαν σε εγρήγορση και συστράτευση όλους τους δημότες, κάθε ηλικίας και φύλου και έκαναν σαφές πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν τον ΟΚΑΝΑ στη Δυτική Αθήνα.

Την ίδια άποψη συμμερίστηκαν οι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Χαιδαρίου, Δημήτρης Τσατσαμπάς και του Περιστερίου, Δημήτρης Κελάφας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χαιδαρίου, Μιχάλης Σελέκος ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρώην δήμαρχος Χαιδαρίου Κώστας Σπηλιόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων κ. Παναγιώτης Ζορμπάς.

Κοινή συνισταμένη στους χαιρετισμούς ήταν ότι η ήδη επιβαρυμένη πόλη του Χαιδαρίου έχει αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία αλλά δεν αντέχει το πρόσθετο βάρος της φιλοξενίας της κύριας μονάδας του ΟΚΑΝΑ δίπλα σε πέντε σχολεία, στην Ιατρική Σχολή, το Νοσοκομείο και το αφύλακτο δάσος. Ήδη φιλοξενεί τρία Ψυχιατρικά Ιδρύματα και πέντε μονάδες απεξάρτησης και υποστήριξης. Η πόλη έφθασε στα όρια της.

Δημοτικές παρατάξεις, εργαζόμενοι του Δήμου, κοινωνικοί φορείς, επαγγελματίες, έδωσαν το παρόν στην πάνδημη συγκέντρωση διαμαρτυρίας। Ακολούθησε πορεία στο Αττικό Νοσοκομείο όπου αντιπροσωπεία των Δήμων Χαιδαρίου και Περιστερίου η επέδωσαν ψήφισμα στον Διοικητή και το Δ.Σ του Νοσοκομείου, ζητώντας να μην δεχθούν την παραχώρηση χώρων του Αττικού για τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ.

πηγή: PolisPress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου