Σελίδες

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πρόγραμμα για τις μητέρες ώστε να μην καταβάλλουν οικονομική ενίσχυση στους παιδικούς σταθμούς

Εργαζόμενη Μητέρα-Παιδιά.
Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Συχνά οι γονείς βρίσκονται σε ένα μεγάλο δίλημμα. Εργασία ή ανατροφή των παιδιών τις πρωινές ώρες. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που το μεγαλύτερο τμήμα των μηνιαίων απολαβών ενός εργαζόμενου πηγαίνει στον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο ή και το σχολείο. Άλλες φορές πάλι διατίθεται για τη φύλαξη των παιδιών στο σπίτι. Λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνει ο Δήμος Χαϊδαρίου με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Έτσι καλούνται γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Χαϊδαρίου να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Οι μητέρες που θα επιλεγούν δεν θα καταβάλλουν οικονομική ενίσχυση για την φιλοξενία των παιδιών τους στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Το πρόγραμμα

Ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ υλοποιεί τη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013.

Προϋποθέσεις

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή
γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή
δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

Εξαιρέσεις

Α. ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Β. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των ανωτέρω (α-δ) προϋποθέσεων εξαιρούνται οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίες έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης αλλά μόνο σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

Η πράξη υλοποιείται μέσα από κύκλο Πρόσκλησης ετήσιας διάρκειας, που αντιστοιχεί σε ένα σχολικό έτος διάρκειας 11 μηνών και θα υλοποιηθεί μέχρι την 31/08/2012.

Διαδικασία συμμετοχής

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 20/6/2011 έως τις 11/7/2011 στα ΚΕΠ Χαϊδαρίου. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται ημέρα Δευτέρα 11/7/2011 και ώρα 12:00 μ.μ.

Παρατηρήσεις

1. Εκπρόθεσμες Αιτήσεις που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες, δεν θα αξιολογούνται και θα επιστρέφονται.
2. Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τον αριθμό πρωτοκόλλου που παίρνει αίτηση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.. Αιτήσεις ή/και δικαιολογητικά που κατατίθενται ή παραλαμβάνονται μετά τις 11/7/2011, δεν λαμβάνονται υπόψη.
3. Για τη συμπλήρωση του εντύπου «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωση», απαραίτητη είναι η γνώση από τις ενδιαφερόμενες όλων των όρων, διαδικασιών και στοιχείων συμμετοχής, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην παρούσα Πρόσκληση, τα οποία οι υποψήφιες θα πρέπει να δηλώνουν ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα.
4. Πληροφορίες στη σελ http://www.eetaa.gr/ (Παιδικοί & Βρεφ/κοί Σταθμοί – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τις μητέρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου