Σελίδες

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013


Από φέτος αλλάζει όλη η διαδικασία των αιτήσεων από τους   δικαιούχους τροφίμων και ίσως μειωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, παρόλο που η ΟΠΟΤΤΕ είχε καταθέσει πρόταση να μη μειωθούν.

Οι αιτήσεις στους συλλόγους θα γίνονται μέσα από Ηλεκτρονική Φόρμα με το εισόδημα του τρέχοντος έτους, χωρίς πολλά στοιχεία, αλλά με απαραίτητο το ΑΦΜ. Ο λόγος είναι, πως τα στοιχεία θα αποστέλλονται στο υπουργείο Οικονομικών (taxis) και εκεί θα κρίνεται άμεσα ποιοι είναι οι δικαιούχοι. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγονται οι διαφορετικές προσεγγίσεις –υπολογισμοί που γινόταν μέσα από τη φορολογική δήλωση, δεν θα υπάρχει καθυστέρηση στους ελέγχους και δεν θα χρειάζονται πολλοί υπάλληλοι που ασχολούνται με το θέμα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.

 

Τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ ( όπου ανήκει και ο δικός μας Σύλλογος )μετέφεραν στους αρμόδιους φορείς την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία, όπου πολλοί ζητούν τρόφιμα και δεν είναι σωστό να μειωθούν τα κριτήρια και ζήτησαν να ληφθεί αυτό σοβαρά υπ’ όψη. Μάλιστα αυτό που θεωρείται ως λύση από την Ομοσπονδία είναι η έξτρα χρηματοδότηση στο πρόγραμμα από το κράτος, αφού στις δύσκολες στιγμές πρέπει να δώσει τη στήριξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου